Mandelkaka med rabarber, jordgubbar och glass – signerad stjärnkocken Ida Bauhn från Svenska Kocklandslaget.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull under omrörning. När smöret är gyllenbrunt och doftar kola är det klart. Ställ av från värmen.
Mixa socker, mandelmjöl, ägg, bakpulver och salt i en matberedare. Mata i det brynta smöret. Häll smeten i önskad form och baka av på 150 grader tills att innertemperaturen är 100 grader.
Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölk, kärnmjölk och grädde i en gryta och vänd ner äggvispet. Värm till 85 grader och kyl ner. Slå sedan glassen i glassmaskin.
Tips! Om du inte får tag i kärnmjölk kan du byta ut kärnmjölken mot gräddfil.
Skala rabarberna och skär i mindre bitar. Koka upp socker, vatten, citronjuice, citronzest, vaniljstång och skalen från rabarberna. Låt sjuda 4 min. Smaka av, det kan behövas lite extra socker beroende på hur sura rabarberna är. Sila sedan lagen och slå den varm över de skalade rabarberna. Låt stå minst 20 min.
Slå rikligt med lag över kakan vid servering. Toppa med rabarber, färska jordgubbar, citronverbena och glass.
Tips! Har du inte tillgång till glassmaskin går det utmärkt att köpa färdig glass att servera till.
Rökig persiljepesto med Västerbottensost®, sparris och löjrom – signerad stjärnkocken Ida Bauhn från Svenska Kocklandslaget.
Se receptetPilsnerbräserat lamm med primörer och smörad skysås – signerat stjärnkocken Ida Bauhn från Svenska Kocklandslaget.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR