Årets Kock 2020 tolkar 1904-års paradrätt Biff Rydberg. Bifftartar med pilsnerkokt lök och bakad äggkräm, gelé på kalv, lagerblad och pilsner. Recept för 4 små portioner.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Tartar:
160 g biff
1 msk olja
salt
vinäger
Skiva biffen i små tärningar, blanda med olja och smaka upp med salt och vinäger.
Pilsnerkokt lök:
2 st silverlök
3 dl pilsner
1 msk smör
1 st lagerblad
salt
Finhacka löken och fräs på medelvärme. Koka ihop löken med pilsner, lagerblad och smör tills löken är mjuk och krämig. Smaka upp med salt.
Äggkräm:
4 st äggula
salt
Baka äggulorna på 63°C i 45 min, smaka upp med salt och kyl ner.
Gelé:
2 dl kalvfond
1 dl pilsner
2 st lagerblad
6 st gelatinblad
salt
vinäger
fänkålsfrö, rostade
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp resterande ingredienser och smaka upp med salt och vinäger.
Tillsätt gelatinet och gjut små rundlar på bleck.
När du lägger upp. Forma tartaren till fyra bollar, lägg löken på tartaren och toppa med gelérundlarna och nymalda fänkålsfrö.
Årets Kock 2020 tolkar 1956-års paradrätt Toast Skagen. Smörstekt tunnbröd med vilda råräkor, kräm på pepparrot toppat med isad lök. Recept för 4 små portioner.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1976-års paradrätt Flygande Jacob. Kycklingrullad med bacon, chili och vilda örter. Toppad med bananchips och hasselnötter. Recept för 4 små portioner.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1982-års paradrätt Tacos. Krispig wonton med bakat högrev, picklad lök och havtorn. Recept för 4 små portioner.
Se receptetLudwig Tjörnemo, tolkar sin vinnarrätt i Årets Kock 2020. Kaninterrin med fermenterad svampkräm och picklad majrova. Recept för 4 små portioner.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR