logo
Receptbild

Biff Rydberg

Årets Kock 2020 tolkar 1904-års paradrätt Biff Rydberg. Bifftartar med pilsnerkokt lök och bakad äggkräm, gelé på kalv, lagerblad och pilsner. Recept för 4 små portioner.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

60 min

TILLAGNINGSTID

  • 160 g biff
  • 1 msk olja
  • 2 st silverlök
  • 4 dl Melleruds Alkoholfria Pilsner
  • 1 msk smör
  • 3 st lagerblad
  • 4 st äggulor
  • 2 dl kalvfond
  • 6 st gelatinblad
  • salt
  • vinäger
  • fänkålsfrö, rostade
  1. Tartar:
    160 g biff
    1 msk olja
    salt
    vinäger

    Skiva biffen i små tärningar, blanda med olja och smaka upp med salt och vinäger.

  2. Pilsnerkokt lök:
    2 st silverlök
    3 dl pilsner
    1 msk smör
    1 st lagerblad
    salt

    Finhacka löken och fräs på medelvärme. Koka ihop löken med pilsner, lagerblad och smör tills löken är mjuk och krämig. Smaka upp med salt.

  3. Äggkräm:
    4 st äggula
    salt

    Baka äggulorna på 63°C i 45 min, smaka upp med salt och kyl ner.

  4. Gelé:
    2 dl kalvfond
    1 dl pilsner
    2 st lagerblad
    6 st gelatinblad
    salt
    vinäger
    fänkålsfrö, rostade

    Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp resterande ingredienser och smaka upp med salt och vinäger.

    Tillsätt gelatinet och gjut små rundlar på bleck.

  5. När du lägger upp. Forma tartaren till fyra bollar, lägg löken på tartaren och toppa med gelérundlarna och nymalda fänkålsfrö.

LIKNANDE RECEPT

Ludwig Tjörnemo

Toast Skagen

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Flygande Jacob

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Tacos

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Årets Kock vinnarrätt 2020

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR