logo
Receptbild

Toast Skagen

Årets Kock 2020 tolkar 1956-års paradrätt Toast Skagen. Smörstekt tunnbröd med vilda råräkor, kräm på pepparrot toppat med isad lök. Recept för 4 små portioner.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

60 min

TILLAGNINGSTID

  • 16 st råräkor
  • 4 st mjuka tunnbröd, stansade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • citronzest
  • pepparrot
  • salt
  • 1 st lök
  • 0,5 dl ättika
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • smör, till stekning
  1. Picklad lök:
    1 st lök
    0,5 dl ättika
    0,5 dl socker
    0,5 dl vatten

    Skiva löken tunt och lägg i isvatten. Koka upp resterande ingredienser och låt svalna. Vid servering, blanda upp löken med lite pickelslag och toppa med salt.

  2. Pepparrotskräm:
    1 dl majonnäs
    1 dl crème fraiche
    pepparrot
    citronzest
    salt

    Blanda majonnäs, crème fraiche, riven pepparrot (efter smak) och citronzest.

  3. Tunnbröd:
    Stansa och smörstek.

  4. När du lägger upp:
    Lägg en ring av räkorna på det nystekta tunnbrödet. Klicka i pepparotskrämen i mitten och toppa sedan med picklad lök och riven pepparrot.

LIKNANDE RECEPT

Ludwig Tjörnemo

Biff Rydberg

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Flygande Jacob

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Tacos

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Årets Kock vinnarrätt 2020

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR