Årets Kock 2020 tolkar 1956-års paradrätt Toast Skagen. Smörstekt tunnbröd med vilda råräkor, kräm på pepparrot toppat med isad lök. Recept för 4 små portioner.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Picklad lök:
1 st lök
0,5 dl ättika
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
Skiva löken tunt och lägg i isvatten. Koka upp resterande ingredienser och låt svalna. Vid servering, blanda upp löken med lite pickelslag och toppa med salt.
Pepparrotskräm:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
pepparrot
citronzest
salt
Blanda majonnäs, crème fraiche, riven pepparrot (efter smak) och citronzest.
Tunnbröd:
Stansa och smörstek.
När du lägger upp:
Lägg en ring av räkorna på det nystekta tunnbrödet. Klicka i pepparotskrämen i mitten och toppa sedan med picklad lök och riven pepparrot.
Årets Kock 2020 tolkar 1904-års paradrätt Biff Rydberg. Bifftartar med pilsnerkokt lök och bakad äggkräm, gelé på kalv, lagerblad och pilsner. Recept för 4 små portioner.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1976-års paradrätt Flygande Jacob. Kycklingrullad med bacon, chili och vilda örter. Toppad med bananchips och hasselnötter. Recept för 4 små portioner.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1982-års paradrätt Tacos. Krispig wonton med bakat högrev, picklad lök och havtorn. Recept för 4 små portioner.
Se receptetLudwig Tjörnemo, tolkar sin vinnarrätt i Årets Kock 2020. Kaninterrin med fermenterad svampkräm och picklad majrova. Recept för 4 små portioner.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR