Årets Kock 2020 tolkar 1982-års paradrätt Tacos. Krispig wonton med bakat högrev, picklad lök och havtorn. Recept för 4 små portioner.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Bakat högrev:
200 g högrev
20 g chipotlechili, torkad, mixade
20g anchochili, torkad, mixade
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
3 dl oxfond
2 dl vatten
2 st kanelstänger
1 msk spiskummin
4 kvistar oregano
Skär högreven i ca 2 cm stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i kastrull. Tillsätt köttet, chili, vatten, oxfond, kanel, spiskummin och oregano. Låt koka på svag värme under lock ca 1,5 timme eller tills köttet är mört.
Wonton:
4 ark wonton
Fritera wontonarken i tartlettform på 180°C i ca 2min.
Picklad lök:
1 st lök
0,5 dl ättika
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
Skiva löken tunt. Koka upp resterande ingredienser och lägg ner löken. Låt svalna i lagen.
Topping:
12 st havtorn
örter
När du lägger upp:
Lägg det bakade högrevet på de krispiga wonton-arken och varva med picklad lök och havtorn. Avsluta med örter och nymald svartpeppar.
Årets Kock 2020 tolkar 1904-års paradrätt Biff Rydberg. Bifftartar med pilsnerkokt lök och bakad äggkräm, gelé på kalv, lagerblad och pilsner. Recept för 4 små portioner.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1956-års paradrätt Toast Skagen. Smörstekt tunnbröd med vilda råräkor, kräm på pepparrot toppat med isad lök. Recept för 4 små portioner.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1976-års paradrätt Flygande Jacob. Kycklingrullad med bacon, chili och vilda örter. Toppad med bananchips och hasselnötter. Recept för 4 små portioner.
Se receptetLudwig Tjörnemo, tolkar sin vinnarrätt i Årets Kock 2020. Kaninterrin med fermenterad svampkräm och picklad majrova. Recept för 4 små portioner.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR