logo
Receptbild

Tacos

Årets Kock 2020 tolkar 1982-års paradrätt Tacos. Krispig wonton med bakat högrev, picklad lök och havtorn. Recept för 4 små portioner.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

120 min

TILLAGNINGSTID

  • 200 g högrev
  • 20 g chipotlechili, torkad, mixade
  • 20g anchochili, torkad, mixade
  • 2 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl oxfond
  • 2,5 dl vatten
  • 2 st kanelstänger
  • 1 msk spiskummin
  • 4 kvistar oregano
  • 4 ark wonton
  • 0,5 dl ättika
  • 0,5 dl socker
  • 12 st havtorn
  • örter, för garnering
  • svartpeppar, nymald
  1. Bakat högrev:
    200 g högrev
    20 g chipotlechili, torkad, mixade
    20g anchochili, torkad, mixade
    1 st gul lök
    4 st vitlöksklyftor
    3 msk rapsolja
    3 msk tomatpuré
    3 dl oxfond
    2 dl vatten
    2 st kanelstänger
    1 msk spiskummin
    4 kvistar oregano

    Skär högreven i ca 2 cm stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i kastrull. Tillsätt köttet, chili, vatten, oxfond, kanel, spiskummin och oregano. Låt koka på svag värme under lock ca 1,5 timme eller tills köttet är mört.

  2. Wonton:
    4 ark wonton

    Fritera wontonarken i tartlettform på 180°C i ca 2min.

  3. Picklad lök:
    1 st lök
    0,5 dl ättika
    0,5 dl socker
    0,5 dl vatten

    Skiva löken tunt. Koka upp resterande ingredienser och lägg ner löken. Låt svalna i lagen.

  4. Topping:
    12 st havtorn
    örter

    När du lägger upp:
    Lägg det bakade högrevet på de krispiga wonton-arken och varva med picklad lök och havtorn. Avsluta med örter och nymald svartpeppar.

LIKNANDE RECEPT

Ludwig Tjörnemo

Biff Rydberg

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Toast Skagen

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Flygande Jacob

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Årets Kock vinnarrätt 2020

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR