Årets Kock 2020 tolkar 1976-års paradrätt Flygande Jacob. Kycklingrullad med bacon, chili och vilda örter. Toppad med bananchips och hasselnötter. Recept för 4 små portioner.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Kycklingrullad:
2 st kycklinglårfilé benfri
5 st kycklingfilé
0,5 dl grädde
30 g bacon
chili
vilda örter (alt. persilja)
salt
Mixa kycklingfilé med salt, örter och chili tills det blir en färs. Mixa i grädde och bacon.
Banka ut kycklinglåren litegrann. Fyll kycklinglåren med färsen och rulla sedan ihop kycklingen med hjälp av plastfilm. Baka sedan i ugnen på 90°C till en kärntemperatur på 68°C.
Stek sedan med lite olja så rulladen får fin färg. Toppa med salt.
Chips:
½ st matbanan
salt
8 st hasselnötter
Skiva bananen tunt och fritera på 180°C tills den blir krispig. Låt rinna av på papper och toppa med salt.
Sås:
4 dl grädde
20 g chili
salt
peppar
Reducera grädden till hälften med chilin i, smaka sedan upp med salt och peppar.
När du lägger upp:
Häll såsen i botten och lägg sedan på en bit kycklingrullad, toppa med bananchips och nötter.
Årets Kock 2020 tolkar 1904-års paradrätt Biff Rydberg. Bifftartar med pilsnerkokt lök och bakad äggkräm, gelé på kalv, lagerblad och pilsner. Recept för 4 små portioner.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1956-års paradrätt Toast Skagen. Smörstekt tunnbröd med vilda råräkor, kräm på pepparrot toppat med isad lök. Recept för 4 små portioner.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1982-års paradrätt Tacos. Krispig wonton med bakat högrev, picklad lök och havtorn. Recept för 4 små portioner.
Se receptetLudwig Tjörnemo, tolkar sin vinnarrätt i Årets Kock 2020. Kaninterrin med fermenterad svampkräm och picklad majrova. Recept för 4 små portioner.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR