logo
Receptbild

Flygande Jacob

Årets Kock 2020 tolkar 1976-års paradrätt Flygande Jacob. Kycklingrullad med bacon, chili och vilda örter. Toppad med bananchips och hasselnötter. Recept för 4 små portioner.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

75 min

TILLAGNINGSTID

  • 2 st kycklinglårfilé benfri
  • 5 st kycklingfiléer
  • 4,5 dl grädde
  • 30 g bacon
  • chili
  • vilda örter (alt. persilja)
  • ½ st matbanan
  • 8 st hasselnötter
  • salt
  • peppar
  1. Kycklingrullad:
    2 st kycklinglårfilé benfri
    5 st kycklingfilé
    0,5 dl grädde
    30 g bacon
    chili
    vilda örter (alt. persilja)
    salt

    Mixa kycklingfilé med salt, örter och chili tills det blir en färs. Mixa i grädde och bacon.

    Banka ut kycklinglåren litegrann. Fyll kycklinglåren med färsen och rulla sedan ihop kycklingen med hjälp av plastfilm. Baka sedan i ugnen på 90°C till en kärntemperatur på 68°C.

    Stek sedan med lite olja så rulladen får fin färg. Toppa med salt.

  2. Chips:
    ½ st matbanan
    salt
    8 st hasselnötter

    Skiva bananen tunt och fritera på 180°C tills den blir krispig. Låt rinna av på papper och toppa med salt.

  3. Sås:
    4 dl grädde
    20 g chili
    salt
    peppar

    Reducera grädden till hälften med chilin i, smaka sedan upp med salt och peppar.

  4. När du lägger upp:
    Häll såsen i botten och lägg sedan på en bit kycklingrullad, toppa med bananchips och nötter.

LIKNANDE RECEPT

Ludwig Tjörnemo

Biff Rydberg

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Toast Skagen

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Tacos

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Årets Kock vinnarrätt 2020

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR