Emma Shields, finalist Årets Kock 2015, bjuder på halstrad makrill med krispig sallad och ramslöksolja.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Värm oljan till 70°C, lägg i ramslöken och mixa slät. Slå upp oljan i en sil, låt den rinna av och svalna. Koka korngrynen nästan mjuka i saltat vatten och låt dem svalna.
Hyvla rädisorna tunt på mandolin och lägg dem i vatten. Blanda oljan med zest, citronjuice och salt. Placera korngrynen i botten på ett fat och toppa med senapsört, rädisor och plockad dill.
Filea makrillen och skär dem sedan en gång på längden och en gång på bredden. Salta makrillen och stek den någon minut i olja på skinnsidan.
Lägg makrillen på salladen och ringla över vinägretten. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Tips: Ramslöksoljan har en mild fin smak av vitlök och citron, prova den på grillade grönsaker.
Tips: Prova även att lägga makrillen direkt på grillen, eller skiva den tunt och servera som sashimi med lite salt och citron på.
Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.
Se receptetJohan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.
Se receptetEn av vårens första primörer – nässlan. Här grillas den och serveras i en soppa med glödbakad rotselleri och granbarrsolja.
Se receptetÅrets Kock 2020 tolkar 1956-års paradrätt Toast Skagen. Smörstekt tunnbröd med vilda råräkor, kräm på pepparrot toppat med isad lök. Recept för 4 små portioner.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR