Johan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Skala potatisen och rosta skalet på 170°C i 30 minuter.
Låt gräddmjölken och potatisskalen sjuda i minst 10 minuter.
Skiva potatisarna tunt samt hacka purjolök och vitlök och sautera alltsammans i smör tills att allt har blivit mjukt. Tillsätt det vita vinet och låt reducera till hälften.
Sila därefter gräddmjölken ned i kastrullen och låt alltsammans koka ihop i ca 5 minuter. Mixa sedan alltsammans slätt i en mixer. Smaka av med salt och lite citronjuice.
Skiva purjolöken i 1 cm bitar. Lägg dem i en kastrull med resten av ingredienserna och låt sjuda i 5 minuter.
Servera med kokt potatis i botten på tallriken.
Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.
Se receptetRödingen är som bäst i januari. Här serveras den med rostad spetskål toppad med en smörad kålsky.
Se receptetLudwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, bjuder på enkel klassiker med kryddiga kålrullar och senapskräm.
Se receptetGösen är en fantastisk matfisk. Här lär du dig att slå ett färgsprakande och kryddigt krasseskum.
Se receptetSka du bjuda på lammstek? Då måste du prova Thomas Sjögrens härliga pilsner-glaze.
Se receptetEnkel lyx! Överraska någon du tycker om med råstekt hummer och en sanslöst god hummerhollandaise.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR