logo
Receptbild

Rostad potatissoppa med pilsnersjuden purjolök

Johan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

60 min

TILLAGNINGSTID

  • 150 g potatis
  • 150 g purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl vitt vin
  • 1 l gräddmjölk
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl Melleruds Alkoholfria Pilsner
  • 75 g honung
  • 30 g ättika
  • 1 timjanskvist
  1. Skala potatisen och rosta skalet på 170°C i 30 minuter.

  2. Låt gräddmjölken och potatisskalen sjuda i minst 10 minuter.

  3. Skiva potatisarna tunt samt hacka purjolök och vitlök och sautera alltsammans i smör tills att allt har blivit mjukt. Tillsätt det vita vinet och låt reducera till hälften.

  4. Sila därefter gräddmjölken ned i kastrullen och låt alltsammans koka ihop i ca 5 minuter. Mixa sedan alltsammans slätt i en mixer. Smaka av med salt och lite citronjuice.

  5. Skiva purjolöken i 1 cm bitar. Lägg dem i en kastrull med resten av ingredienserna och låt sjuda i 5 minuter.

  6. Servera med kokt potatis i botten på tallriken.

LIKNANDE RECEPT

Filip Fastén

Misobakad jordärtskocka med bränd grädde

Se receptet

Johan Backéus

Bakad röding med rostad spetskål och smörad kålsky

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Griskotlett på ben med spetskålsrulle och senapskräm

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Gös med pickad majrova och krasseskum med blåmussla

Se receptet

Thomas Sjögren

Pilsner-glazead lammstek

Se receptet

Thomas Sjögren

Råstekt hummer med hummerhollandaise

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR