logo
Receptbild

Misobakad jordärtskocka med bränd grädde

Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

60 min

TILLAGNINGSTID

  • 3 dl grädde
  • 2 krm muskotnöt
  • 3 krm grönpeppar
  • salt
  • citron
  • 8 stora jordärtskockor
  • 3 msk bondbönsmiso/misopasta
  • 30 g smör
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 knippe rapsskott
  • 200 g ostronskivling
  • 100 g skivad, varmrökt vildsvinsbog
  • 2 msk picklade fläderbär/svarta vinbär
  • 2 skivade saltgurkor
  • vitvinsvinäger
  1. Häll grädden i en kastrull och sätt på medelhög värme på spisen. Rör grädden långsamt med en visp så att den inte kokar över. Låt den få en tjock konsistens och koka fast en aning i botten av kastrullen, så att den brända smaken kommer fram. Smaka av med grönpeppar, muskotnöt, salt och citron.

    Tips: Det fina med bränd grädde är du ska misslyckas. Låt den bränna fast ordentligt i botten, det är det som lockar fram smaken av brynt smör. Prova den även som bas i en sås, stuvning eller salladsdressing.

  2. Sätt ugnen på 180° C. Skala jordärtskockorna och lägg dem i en ugnsform. Koka upp buljong, miso samt smör och slå över jordärtskockorna. Täck med folie och baka dem mjuka i ugnen, ca 30-40 minuter.

  3. Skär svampen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna, stek med smör och smaka av med salt. Stek sedan rapsskott hastigt i smör och smaka av med salt och några droppar vitvinsvinäger.

  4. Servera allt varmt och toppa med fläderbären, saltgurka och vildsvinsköttet.

LIKNANDE RECEPT

Johan Backéus

Rostad potatissoppa med pilsnersjuden purjolök

Se receptet

Johan Backéus

Bakad röding med rostad spetskål och smörad kålsky

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Griskotlett på ben med spetskålsrulle och senapskräm

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Gös med pickad majrova och krasseskum med blåmussla

Se receptet

Thomas Sjögren

Pilsner-glazead lammstek

Se receptet

Thomas Sjögren

Råstekt hummer med hummerhollandaise

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR