Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Häll grädden i en kastrull och sätt på medelhög värme på spisen. Rör grädden långsamt med en visp så att den inte kokar över. Låt den få en tjock konsistens och koka fast en aning i botten av kastrullen, så att den brända smaken kommer fram. Smaka av med grönpeppar, muskotnöt, salt och citron.
Tips: Det fina med bränd grädde är du ska misslyckas. Låt den bränna fast ordentligt i botten, det är det som lockar fram smaken av brynt smör. Prova den även som bas i en sås, stuvning eller salladsdressing.
Sätt ugnen på 180° C. Skala jordärtskockorna och lägg dem i en ugnsform. Koka upp buljong, miso samt smör och slå över jordärtskockorna. Täck med folie och baka dem mjuka i ugnen, ca 30-40 minuter.
Skär svampen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna, stek med smör och smaka av med salt. Stek sedan rapsskott hastigt i smör och smaka av med salt och några droppar vitvinsvinäger.
Servera allt varmt och toppa med fläderbären, saltgurka och vildsvinsköttet.
Johan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.
Se receptetRödingen är som bäst i januari. Här serveras den med rostad spetskål toppad med en smörad kålsky.
Se receptetLudwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, bjuder på enkel klassiker med kryddiga kålrullar och senapskräm.
Se receptetGösen är en fantastisk matfisk. Här lär du dig att slå ett färgsprakande och kryddigt krasseskum.
Se receptetSka du bjuda på lammstek? Då måste du prova Thomas Sjögrens härliga pilsner-glaze.
Se receptetEnkel lyx! Överraska någon du tycker om med råstekt hummer och en sanslöst god hummerhollandaise.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR