logo
Receptbild

Kryddstekt rådjurssadel med smörstekta kantareller

Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, kryddrubbar sin rådjurssadel och bjuder på tips om hur du skär ut filén.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

30 min

TILLAGNINGSTID

  • 400 g potatis
  • 100 g lagrad ost
  • 1 dl grädde
  • smör
  • salt
  • 2 msk fänkålsfrön
  • 1 msk korianderfrön
  • 3 st enbär
  • 2 tsk rosépeppar
  • 600 g rådjurssadel/ytterfilé
  • 250 g kantareller
  • 50 g grönkål
  • 50 g svartkål
  • 4 msk lingon
  1. Potatiskräm:
    400 g potatis
    100 g lagrad ost
    1 dl grädde
    2 msk smör
    Salt

    Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Passera potatisen, häll i smör, grädde och riven ost. Smaksätt med salt.

  2. Rub:
    2 msk fänkålsfrön
    1 msk korianderfrön
    3 st enbär
    2 tsk rosépeppar

    Rosta kryddorna i en stekpanna. Mortla sedan till pulver.

    Tips: Rosta kryddorna hela i en stekpanna innan du mortlar dem. Det ger dem lite rundare och fylligare smak.

  3. Rådjur:
    600 g rådjurssadel/ytterfilé
    3 msk smör

    Putsa rådjurssadeln. Dela upp i fyra bitar. Gnid in köttet med rubben. Stek i varm panna till fin färg. Avsluta med smör och ös över rådjuret. Tillaga till en kärntemperatur på 48°.

  4. Smörstekta kantareller med sauterad kål:
    250 g kantareller
    50 g grönkål
    50 g svartkål
    4 msk lingon
    Smör från stekning av rådjur

    Lyft upp rådjuret ur stekpannan. Lägg kantarellerna i stekpannan. När kantarellerna fått fin färg, lägg ner kålen. Smaksätt med salt och toppa med lingon.

  5. Skär upp köttet i fina skivor, servera med potatiskräm och kantareller.

LIKNANDE RECEPT

Ludwig Tjörnemo

Toast Skagen

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Tacos

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Årets Kock vinnarrätt 2020

Se receptet

Louise Johansson

Gnudi med kantareller och granskott

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR