Sommarens paj är en tarte! Prova Emma Shields löktarte på sillbordet, till grillat eller med en klick crème fraiche och löjrom på.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Du behöver:
4 små gjutjärnspannor eller en stor.
Sätt ugnen på 225°C. Smält smöret tillsammans med honung, krossad vitlök och hälften av timjankvistarna. Skär bort det mesta av blasten på löken och halvera den.
Tips: Försök hitta lökar av samma storlek, det blir snyggast.
Sila smöret och fördela det i pannorna. Stek löken på låg värme med snittytan ned tills den får fin färg och smöret har karamelliserats. Häll på vinägern och ta av stekpannorna från värmen.
Skär degen i fyra lika stora rutor, vik in hörnen och lägg den ovanpå löken så att den täcks. Stick några hål i degen och baka i mitten av ugnen i 20 minuter.
Vänd upp löktarten på en skärbräda, vänd den rätt och skär i bitar. Toppa med flingsalt och plockad timjan.
Tips: Löktarten är ljuvligt god precis som den är. Prova gärna att servera den som ett tillbehör på sillbordet eller till grillbuffén.
Tips: Prova gärna att toppa löktarten med crème fraiche och en klick rom, eller smula över Chevré-ost.
Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.
Se receptetJohan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.
Se receptetEn av vårens första primörer – nässlan. Här grillas den och serveras i en soppa med glödbakad rotselleri och granbarrsolja.
Se receptetEmma Shields, finalist Årets Kock 2015, bjuder på halstrad makrill med krispig sallad och ramslöksolja.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR