Ludwig Tjörnemo tipsar om hur du gör en morotsorange och ingefärsdoftande smörsås till dina stekta havskräftor.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Smörsås:
1 dl morotsjuice
150 g smör, osaltat
1 st citron
salt
Reducera morotsjuice till hälften. Montera ner smöret försiktigt. Smaksätt med salt och citron.
Havskräfta:
4 st havskräftor
1 st fänkål
1/2 färsk chili
50 g ingefära
2 msk rapsolja
1 msk smör
Hyvla fänkålen och chilin tunt. Lägg i isvatten.
Skala och stek havskräftorna på hög temperatur i olja. När de fått fin färg, gå i med ingefära, lite chili och smör.
Lyft upp fänkålen och låt den rinna av på papper. Vid servering, lägg havskräftan på tallriken och placera fänkålen intill. Ringa på lite smör från kräftstekningen. Avsluta med smörsåsen och toppa med smörgåskrasse och dill.
Ska du bjuda på lammstek? Då måste du prova Thomas Sjögrens härliga pilsner-glaze.
Se receptetEnkel lyx! Överraska någon du tycker om med råstekt hummer och en sanslöst god hummerhollandaise.
Se receptetLudwig Tjörnemo, tolkar sin vinnarrätt i Årets Kock 2020. Kaninterrin med fermenterad svampkräm och picklad majrova. Recept för 4 små portioner.
Se receptetLudwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, kryddrubbar sin rådjurssadel och bjuder på tips om hur du skär ut filén.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR