logo
Receptbild

Stekt havskräfta med smörsås, fänkålscruditée och chili

Ludwig Tjörnemo tipsar om hur du gör en morotsorange och ingefärsdoftande smörsås till dina stekta havskräftor.​

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

20 min

TILLAGNINGSTID

  • 1 dl morotsjuice
  • 150 g smör, osaltat
  • 1 st citron
  • salt
  • 4 st havskräftor
  • 1 st fänkål
  • 1/2 färsk chili
  • 50 g ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • Smörgåskrasse
  • dill
  1. Smörsås:
    1 dl morotsjuice
    150 g smör, osaltat
    1 st citron
    salt

    Reducera morotsjuice till hälften. Montera ner smöret försiktigt. Smaksätt med salt och citron.

  2. Havskräfta:
    4 st havskräftor
    1 st fänkål
    1/2 färsk chili
    50 g ingefära
    2 msk rapsolja
    1 msk smör

    Hyvla fänkålen och chilin tunt. Lägg i isvatten.

    Skala och stek havskräftorna på hög temperatur i olja. När de fått fin färg, gå i med ingefära, lite chili och smör.

  3. Lyft upp fänkålen och låt den rinna av på papper. Vid servering, lägg havskräftan på tallriken och placera fänkålen intill. Ringa på lite smör från kräftstekningen. Avsluta med smörsåsen och toppa med smörgåskrasse och dill.

LIKNANDE RECEPT

Thomas Sjögren

Pilsner-glazead lammstek

Se receptet

Thomas Sjögren

Råstekt hummer med hummerhollandaise

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Årets Kock vinnarrätt 2020

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Kryddstekt rådjurssadel med smörstekta kantareller

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR