Ska du bjuda på lammstek? Då måste du prova Thomas Sjögrens härliga pilsner-glaze.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Dela lammsteken på längden så att du får en tunn stek. Krydda med salt, riven vitlök, hackad rosmarin och citronskal. Rulla ihop lammsteken och bind den med hjälp av bindgarn.
Lägg steken i en vacuumpåse eller stekpåse och förslut påsen. Baka lammsteken i ugn på 80°C till en innertemperatur på 54°C.
Ta ut lammet och låt det vila ca 20 minuter innan stekning. Stek lammet med matolja och smör och låt vila ytterligare 5 minuter innan det skivas.
Tips: Spara lite fett i pannan från stekningen. Det ger en fin smak på din pilsner-glaze.
Smält sockret till en karamell i en stekpanna. Mortla kryddorna och lägg ner i karamellen.
Slå på pilsner och vinäger och låt glazen koka ihop. Pensla lammet med glazen innan servering.
Servera gärna lammet med rostade rotsaker.
Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.
Se receptetJohan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.
Se receptetRödingen är som bäst i januari. Här serveras den med rostad spetskål toppad med en smörad kålsky.
Se receptetLudwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, bjuder på enkel klassiker med kryddiga kålrullar och senapskräm.
Se receptetGösen är en fantastisk matfisk. Här lär du dig att slå ett färgsprakande och kryddigt krasseskum.
Se receptetEnkel lyx! Överraska någon du tycker om med råstekt hummer och en sanslöst god hummerhollandaise.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR