logo
Receptbild

Pilsner-glazead lammstek

Ska du bjuda på lammstek? Då måste du prova Thomas Sjögrens härliga pilsner-glaze.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

60 min

TILLAGNINGSTID

  • 800 g lammstek, urbenad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 dl Melleruds Alkoholfria Pilsner
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  1. Dela lammsteken på längden så att du får en tunn stek. Krydda med salt, riven vitlök, hackad rosmarin och citronskal. Rulla ihop lammsteken och bind den med hjälp av bindgarn.

  2. Lägg steken i en vacuumpåse eller stekpåse och förslut påsen. Baka lammsteken i ugn på 80°C till en innertemperatur på 54°C.

  3. Ta ut lammet och låt det vila ca 20 minuter innan stekning. Stek lammet med matolja och smör och låt vila ytterligare 5 minuter innan det skivas.

    Tips: Spara lite fett i pannan från stekningen. Det ger en fin smak på din pilsner-glaze.

  4. Smält sockret till en karamell i en stekpanna. Mortla kryddorna och lägg ner i karamellen.

  5. Slå på pilsner och vinäger och låt glazen koka ihop. Pensla lammet med glazen innan servering.

    Servera gärna lammet med rostade rotsaker.

LIKNANDE RECEPT

Filip Fastén

Misobakad jordärtskocka med bränd grädde

Se receptet

Johan Backéus

Rostad potatissoppa med pilsnersjuden purjolök

Se receptet

Johan Backéus

Bakad röding med rostad spetskål och smörad kålsky

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Griskotlett på ben med spetskålsrulle och senapskräm

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Gös med pickad majrova och krasseskum med blåmussla

Se receptet

Thomas Sjögren

Råstekt hummer med hummerhollandaise

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR