Den här osttartletten är en enklare variant på Gustav Leonhardts vinnarrätt i Årets Kock 2021. Vin Jaune betyder gult vin på franska och är ett torrt vitt vin med hög syra.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Ostsmet:
Vispa färskost, ost, crème fraiche, ägg och socker till en fluffig smet. Addera zest och juice från en citron, mjöl och grädde.
Tartlett:
Blanda mjöl, smör, äggula, vatten och salt till en smidig deg. Tryck degen i en fin form och baka i ugnen på 175° i ca 20 min.
Fyll tartletten med ostsmeten, baka i ugn på 200° i ca 10-15 min.
Dela löken i 1 cm tjocka skivor. Bränn löken med brännare. Karamellisera socker och stek löken med smör, lagerblad, citrontimjan och vin jaune. Salta och toppa med citrontimjan, salt och riven lakritsrot.
Toppa ostpuddingen med den karamelliserade löken.
Rödingen är som bäst i januari. Här serveras den med rostad spetskål toppad med en smörad kålsky.
Se receptetLudwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, bjuder på enkel klassiker med kryddiga kålrullar och senapskräm.
Se receptetLudwig Tjörnemo, tolkar sin vinnarrätt i Årets Kock 2020. Kaninterrin med fermenterad svampkräm och picklad majrova. Recept för 4 små portioner.
Se receptetDovhjortstartar serverad med varm kålbuljong. En rätt där köttet fungerar som komplement till grönsakerna. Perfekt både som förrätt och huvudrätt.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR