Rödingen är som bäst i januari. Här serveras den med rostad spetskål toppad med en smörad kålsky.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Sätt ugnen på 100°C.
Bryn smöret i en kastrull och tillsätt kålbladen. Stek dem gyllene och tillsätt sirapen. Låt stekas i några minuter och tillsätt vatten så att det täcker kålbladen. Låt sjuda i 10 minuter och stäng sedan av värmen och låt alltsammans stå i minst 20 minuter.
Sila och värm skyn samt mixa i smöret vid servering. Smaka av med ättika, salt och ev mer sirap.
Ringla lite rapsolja på en plåt och salta rödingen på köttsidan. Lägg köttsidan nedåt på plåten och baka fisken strax innan servering på 100°C i ca 4-7 minuter beroende på rödingens tjocklek.
När skinnet går att dra av lätt så är fisken klar. Toppa med lite flingsalt och servera.
Tips: Rödingen är snabb att tillaga, gör det precis innan servering. Kör den inte för varmt, då tappar du den fina smaken.
Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.
Se receptetJohan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.
Se receptetLudwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, bjuder på enkel klassiker med kryddiga kålrullar och senapskräm.
Se receptetGösen är en fantastisk matfisk. Här lär du dig att slå ett färgsprakande och kryddigt krasseskum.
Se receptetSka du bjuda på lammstek? Då måste du prova Thomas Sjögrens härliga pilsner-glaze.
Se receptetEnkel lyx! Överraska någon du tycker om med råstekt hummer och en sanslöst god hummerhollandaise.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR