logo
Receptbild

Bakad röding med rostad spetskål och smörad kålsky

Rödingen är som bäst i januari. Här serveras den med rostad spetskål toppad med en smörad kålsky.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

60 min

TILLAGNINGSTID

  • 4 st rödingfiléer
  • salt
  • Yttre blad av 2 st spetskålshuvud
  • 150 g smör
  • 1/2 dl sirap
  • 2 msk ättika
  • Vatten
  • 300 g smör att mixa ned i skyn
  1. Sätt ugnen på 100°C.

  2. Bryn smöret i en kastrull och tillsätt kålbladen. Stek dem gyllene och tillsätt sirapen. Låt stekas i några minuter och tillsätt vatten så att det täcker kålbladen. Låt sjuda i 10 minuter och stäng sedan av värmen och låt alltsammans stå i minst 20 minuter.
    Sila och värm skyn samt mixa i smöret vid servering. Smaka av med ättika, salt och ev mer sirap.

  3. Ringla lite rapsolja på en plåt och salta rödingen på köttsidan. Lägg köttsidan nedåt på plåten och baka fisken strax innan servering på 100°C i ca 4-7 minuter beroende på rödingens tjocklek.

  4. När skinnet går att dra av lätt så är fisken klar. Toppa med lite flingsalt och servera.

    Tips: Rödingen är snabb att tillaga, gör det precis innan servering. Kör den inte för varmt, då tappar du den fina smaken.

LIKNANDE RECEPT

Filip Fastén

Misobakad jordärtskocka med bränd grädde

Se receptet

Johan Backéus

Rostad potatissoppa med pilsnersjuden purjolök

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Griskotlett på ben med spetskålsrulle och senapskräm

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Gös med pickad majrova och krasseskum med blåmussla

Se receptet

Thomas Sjögren

Pilsner-glazead lammstek

Se receptet

Thomas Sjögren

Råstekt hummer med hummerhollandaise

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR