Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, bjuder på enkel klassiker med kryddiga kålrullar och senapskräm.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Stek grisen hårt, i lite olja, på varje sida så den får ordentligt med färg. Lägg i smör och örterna med vitlöken och ös köttet med smöret.
Tips: Skär ett rutnät i fettsvålen innan du steker den. Det släpper in mer smak och dessutom är det snyggt.
Baka sedan grisen i ugnen på 90°C tills den har en kärntemperatur på 60°C. Låt sedan vila ca 10min.
Plocka ner kålhuvudet blad för blad. Blanchera snabbt i saltat vatten.
Skär ner bladen lite och rulla sedan ihop kålen med i buskkrasse. Toppa med salt och kallpressad rapsolja.
Tips: Om du inte får tag på buskkrasse går det lika bra med smörgåskrasse eller någon annan ört.
Lägg crème fraiche och majonnäsen i en bunke och vispa fluffigt. Tillsätt senap och smaka av med salt och vinäger.
Tips: Den här senapskrämen är jättegod till julskinkan, prova.
Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.
Se receptetJohan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.
Se receptetRödingen är som bäst i januari. Här serveras den med rostad spetskål toppad med en smörad kålsky.
Se receptetGösen är en fantastisk matfisk. Här lär du dig att slå ett färgsprakande och kryddigt krasseskum.
Se receptetSka du bjuda på lammstek? Då måste du prova Thomas Sjögrens härliga pilsner-glaze.
Se receptetEnkel lyx! Överraska någon du tycker om med råstekt hummer och en sanslöst god hummerhollandaise.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR