logo
Receptbild

Griskotlett på ben med spetskålsrulle och senapskräm

Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, bjuder på enkel klassiker med kryddiga kålrullar och senapskräm.

Portioner

4

PORTIONER

Portioner

60 min

TILLAGNINGSTID

  • 2 skivor (ca 2cm) griskotlett på ben
  • 50 g smör
  • timjan
  • vitlök
  • lagerblad
  • olja
  • 1 st spetskålshuvud
  • 25 g buskkrasse
  • Kallpressad rapsolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk grovsenap
  • salt
  • champagnevinäger
  1. Stek grisen hårt, i lite olja, på varje sida så den får ordentligt med färg. Lägg i smör och örterna med vitlöken och ös köttet med smöret.

    Tips: Skär ett rutnät i fettsvålen innan du steker den. Det släpper in mer smak och dessutom är det snyggt.

  2. Baka sedan grisen i ugnen på 90°C tills den har en kärntemperatur på 60°C. Låt sedan vila ca 10min.

  3. Plocka ner kålhuvudet blad för blad. Blanchera snabbt i saltat vatten.

  4. Skär ner bladen lite och rulla sedan ihop kålen med i buskkrasse. Toppa med salt och kallpressad rapsolja.

    Tips: Om du inte får tag på buskkrasse går det lika bra med smörgåskrasse eller någon annan ört.

  5. Lägg crème fraiche och majonnäsen i en bunke och vispa fluffigt. Tillsätt senap och smaka av med salt och vinäger.

    Tips: Den här senapskrämen är jättegod till julskinkan, prova.

LIKNANDE RECEPT

Filip Fastén

Misobakad jordärtskocka med bränd grädde

Se receptet

Johan Backéus

Rostad potatissoppa med pilsnersjuden purjolök

Se receptet

Johan Backéus

Bakad röding med rostad spetskål och smörad kålsky

Se receptet

Ludwig Tjörnemo

Gös med pickad majrova och krasseskum med blåmussla

Se receptet

Thomas Sjögren

Pilsner-glazead lammstek

Se receptet

Thomas Sjögren

Råstekt hummer med hummerhollandaise

Se receptet
Logo
KONTAKT
-

WWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE

SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm

facebook instagram youtube

© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR