Gösen är en fantastisk matfisk. Här lär du dig att slå ett färgsprakande och kryddigt krasseskum.
PORTIONER
TILLAGNINGSTID
Stycka gösen och skär den i 60g bitar. Rimma sedan gösen i 10% rimlag i ca 15min.
Baka fisken i ugn på 60°C varmluft under plastfilm tills fisken har en kärntemperatur på 48°C.
Tips: Lär dig att filea fisk. Det är kul att kunna och det ger dig självförtroende i köket. Kolla på YouTube, där finns massor med korta, enkla kurser.
Koka ihop socker, vatten och ättika till en pickelslag. Låt svalna. Hyvla majrovorna tunt på mandolin och lägg hälften i isvatten och andra hälften läggs i pickels-lagen till servering.
Mixa vattenkrasse och rapsolja i mixer tills vattenkrasseoljan blir varm (ca 5-8 min) i med en nypa salt. Sila sedan av oljan och låt svalna. Blanda ihop äggula, musselbuljong och katsuobushivinäger.
Tips: Vattenkrassen har en väldigt kryddig smak, så var noga med att smaka av din krasseolja för önskad styrka.
Vid servering, slå upp sabayonne i en kastrull på spisen, värm tills den börjar tjockna (ca 70°C) och avsluta med att röra ner vattenkrasseoljan och smaka av med salt.
Smakrik, matig sallad med bakad jordärtskocka, toppad med rapsskott, rökt vildsvin och bränd grädde.
Se receptetJohan Backéus visar hur du gör en rostad soppa på tre varianter av potatis och pilsnerkokt purjolök.
Se receptetRödingen är som bäst i januari. Här serveras den med rostad spetskål toppad med en smörad kålsky.
Se receptetLudwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, bjuder på enkel klassiker med kryddiga kålrullar och senapskräm.
Se receptetSka du bjuda på lammstek? Då måste du prova Thomas Sjögrens härliga pilsner-glaze.
Se receptetEnkel lyx! Överraska någon du tycker om med råstekt hummer och en sanslöst god hummerhollandaise.
Se receptetWWW.SPENDRUPS.SE/KONTAKT
KONSUMENTKONTAKT@SPENDRUPS.SE
SPENDRUPS BRYGGERI AB
Box 45140 | 10430 Stockholm
© 2025 SPENDRUPS BRYGGERI AB | GDPR